Selecteer een pagina

Weet je nog die goede oude tijd van de Nokia 3310? Bellen, sms’en en vooral lekker een potje snaken tegen de verveling. Als je die tijd vergelijkt met het smartphone-tijdperk van nu, denk je vast ‘Vroeger was alles beter’. Voor een hoop dingen geldt dat credo inderdaad, maar voor de hoogte van je telefoonrekening gaat die vlieger niet op. Helaas is veel geld betalen voor het gebruik van je mobiele telefoon van alle tijden. Waar je nu vooral veel betaalt voor mobiel internet, was dat toendertijd vooral voor belminuten en sms.

 

Niemand houdt van teveel betalen. Niet voor je energierekening, niet voor je verzekeringen en niet voor je mobiele telefoon. Ons motto ‘overstappen loont’ moet je ondertussen wel bekend zijn, maar ons doel is dat het langer blijft hangen dan ‘Hallo allemaal!’ van de Luizenmoeder. Daarom zullen we in dit artikel het belang benadrukken van het overstappen van telefoonabonnement. Eerst nemen we even een kijkje in je telefoonrekening.

 

Mobiele data, bellen en sms’en

Naast eten, drinken, een dak boven je hoofd en een bed is internet ook bijna één van de eerste levensbehoeften anno 2018. We willen het thuis, op werk en onderweg. En voor dat internet onderweg betaal je flink. Het is dan ook de grootste kostenpost van je telefoonrekening. Hoeveel data je wilt is natuurlijk helemaal afhankelijk van hoeveel data je gebruikt als je onderweg bent.

 

Sommige telefoonaanbieders stunten met onbeperkt data abonnementen voor relatief lage prijzen. Hierdoor lijkt het altijd voordelig om voor die optie te gaan. Maar niks is minder waar.

 

Dan heb je nog bellen en sms’en, maar dit zijn tegenwoordig niet meer de kosten. Bij nagenoeg elk abonnement ontvang je dit in een onbeperkte hoeveelheid.

 

Telefoon afbetalen

Als het moment daar is dat je abonnement afgelopen is, betekent dat maar één ding: je mag een nieuw toestel! Maar smartphones zijn duur en daarom bieden mobiele providers je de optie om je telefoon af te betalen gedurende je abonnement. Het overgrote deel van de mensen doet dat dan ook. Ze willen rondlopen met het nieuwste van het nieuwste, maar niet in één keer een enorm bedrag neertellen. Besef wel dat een toestel van bijvoorbeeld €800 je per maand €33 euro kost bij een 2-jarig abonnement. Daar bovenop komen dus de nog de kosten voor het gebruik van data (en soms bellen en sms’en).

 

En in dit gedeelte van je telefoonrekening zit nog een addertje onder het gras. Sinds 1 mei 2017 geldt een afbetaling van een telefoon van boven de €250 als een lening. Dit betekent dat je in het BKR-register komt en zo’n registratie heeft weer invloed op het aanvragen van een hypotheek of andere leningen.

 

Hoe sluit ik het goedkoopste abonnement af?

Daarvoor hebben wij een handige checklist.

 

✔︎ Krijg inzicht in je datagebruik

Bij je huidige provider is het mogelijk om je datagebruik op te vragen over de afgelopen maanden. Kijk hier goed naar en bepaal voor jezelf hoeveel data je denkt te gaan gebruiken in de komende tijd. Zorg ervoor dat je niet te laag gaat zitten want gebruik je teveel, dan zullen de kosten echt hoog oplopen. Check ook per provider wat je gaat betalen mits je over je datalimiet heen gaat.

 

✔︎ Krijg inzicht in je bel- en smsgebruik

Hoewel bellen en sms’en vaak onbeperkt wordt aangeboden, is het toch de moeite waard om daar ook even naar te kijken. Vraag ook dat gebruik op bij je provider. Bel en sms je nou echt heel weinig en ben je ook niet van plan dat in de toekomst te veranderen? Dan kan het lonen om lager te gaan zitten dan onbeperkt. Zo kan je toch nog een paar euro per maand besparen.

 

✔︎ Je nieuwe telefoon

Natuurlijk wil je het nieuwste toestel. Zoals eerder gezegd kun je ervoor kiezen om deze op afbetaling aan te schaffen, maar dat raden wij ten zeerste af! Betaal zoveel bij als je kan voor je nieuwe telefoon bij het afsluiten van een nieuw abonnement. Het liefst zoveel dat het restant onder de €250 komt te liggen. Zo voorkom je een nare BKR-registratie en heb je veel lagere maandlasten.

 

Wil je nou helemaal lagere kosten per maand, krab jezelf dan nog eens flink achter je oren hoe graag je een nieuw toestel wilt. Er zijn namelijk abonnementen, de zogeheten sim-only’s, waar je alleen betaalt voor je mobiel gebruik.

 

✔︎ Stap op tijd over van abonnement 

Een mobiel abonnement sluit je doorgaans af voor 1 of 2 jaar. Zorg ervoor dat je op tijd verlengt of overstapt naar een nieuwe provider. Na je abonnementsperiode ga je namelijk vele malen meer betalen voor bellen, sms en internet.

 

✔︎ Download de Bittiq-app

Met de gratis Bittiq-app krijg je handig inzicht in je mobiele kosten. Na een 100% veilige koppeling van je bankrekening met de app analyseert ons slimme systeem die kosten en geeft je op basis van de resultaten de beste deals. Zo betaal je nooit meer teveel voor je mobiele telefoon en kan je tot honderden euro’s per jaar besparen. Download de app voor Android en iOS meteen!

Share This