Selecteer een pagina

Iedereen kent ze: straatverkopers. Je gaat op zaterdagmiddag op je gemak naar de supermarkt om de weekendboodschappen te doen, maar voordat je de winkel kan betreden word je aangesproken door een net iets te knap meisje met een net iets te vlotte babbel. Je wordt even met je neus op de feiten gedrukt dat de arme ijsberen op de Noordpool het een stuk zwaarder hebben dan jij. Natuurlijk is dat ook zo, maar eigenlijk past deze maandelijkse verplichting helemaal niet in je budget. Toch neemt je schuldgevoel de overhand en voor je het weet ben je maandelijks donateur voor het Wereld Natuur Fonds. En is het geen goed doel dan is het wel een abonnement op een krant.

 

De kosten van deze ‘abonnementen’ kunnen enorm oplopen. Wij deden een klein onderzoek en wat bleek: mensen kunnen gemiddeld €160 tot €200 per jaar besparen op onnodige vaste lasten.

 

Abonnementen op goede doelen en vrije tijd: enorme geldvreters

 

Vooral in de categorieën ‘goede doelen’ en ‘vrije tijd’ valt veel winst te behalen. Denk maar eens aan het sportschoolabonnement. Het is nu eind februari en de kans is groot dat je goede voornemens al ergens onderin de prullenbak zijn beland. Toch kost een abonnement op de sportschool al gauw €50 per maand. Zou je die niet eens stopzetten?

 

Ook abonnementen op loterijen zijn funest voor je portemonnee. Natuurlijk heb je de stille hoop dat je dit jaar wél de jackpot binnen sleept en je daardoor je saaie baan kan opzeggen, maar zeg nou eerlijk: de kans dat je op vakantie in Thailand de elfstedentocht kan schaatsen is een stuk groter, dus krab jezelf nog even achter de oren of je dat geld niet beter aan een vakantie in Thailand kan uitgeven.

 

Nog een laatste voorbeeld van geldvreters zijn kranten en tv-gidsen. Natuurlijk is het heerlijk om een krantje te lezen, maar dezelfde artikelen kun je ook online lezen via bijvoorbeeld Blendle en dan betaal je slechts per gelezen artikel. En tv-gidsen, natuurlijk roepen ze een nostalgisch gevoel op, maar dezelfde informatie vind je ook gratis op je telefoon, tablet of pc. Op deze manier bespaar je niet alleen een hoop geld, ook help je dat arme milieu een handje. Kan je meteen je abonnement op het Wereld Natuur fonds opzeggen ;-).

 

 

Opzeggen anno 2018

 

Ben je overtuigd en wil je schoon schip maken, dan kom je in het opzeg-proces terecht. En dat is meestal niet je favoriete proces. Je hangt heel lang met een 0900-nummer aan de lijn, je moet in de krochten van het internet op zoek naar een opzeg-link of je stuurt een opzegbrief met de postbode mee, waarvan je niet zeker weet of deze wel aankomt.

We horen je al denken: ‘Dat moet makkelijker kunnen.’ Wij dachten hetzelfde dus is daar onze app. Na een simpele koppeling van je bankrekening met Bittiq worden je vaste uitgaven geanalyseerd. Zo ook je (overbodige) abonnementen. Wil je deze stopzetten? Jij doet één druk op de knop en wij regelen de rest. Zo heb je geld, maar ook nog tijd over om te besteden aan echt leuke dingen. Je download de app hier voor Android en iOS.

Share This