Selecteer een pagina

Een rekening voor je vaste lasten, een gezamenlijke rekening met je partner en je privérekening. Veel mensen hebben verschillende bankrekeningen voor verschillende potjes. Vaak ook nog eens bij verschillende banken. Dit kan een chaotische financiële situatie opleveren. Het is lastig om overzicht te houden over wat van welke rekening wordt afgeschreven en wanneer.

 

In een eerdere blogpost kon je al lezen dat je tegenwoordig een hoop apps en andere digitale hulpmiddelen hebt om je inzicht te krijgen in je financiën. Ook spraken we over het feit dat open banking het vanaf dit jaar mogelijk maakt voor derde partijen om applicaties te ontwikkelen die te koppelen zijn aan je bankrekening(en).

 

Het grootste deel van de eerder genoemde derde partijen maakt het mogelijk om je bankrekening te koppelen aan hun toepassing zodat je met hun tools inzicht krijgt in je persoonlijke financiën. Wat echter ontbreekt aan deze applicaties is dat veel mensen hun bankzaken hebben verspreid over meerdere banken en daarom geen inzicht kunnen krijgen in al hun bankrekeningen.

 

Meerdere rekeningen op één plek

Op dat punt komt de gratis Bittiq-app om de hoek kijken. Ook Bittiq is zo’n partij die gebruik maakt van open banking voor een beter inzicht in je financiën. Een van de verschillen met de andere apps is dat het met de Bittiq-app nu mogelijk is om inzicht te krijgen in al deze verschillende rekeningen, in een overzicht of per losse rekening. Deze kun je los inzien, maar ook in één overzicht. Daarnaast is het dus ook mogelijk om gedeelde rekeningen toe te voegen aan het overzicht.inzicht meer

 

Wat betekent dit voor jou?

Deze nieuwe functionaliteit betekent dat je een veel beter inzicht hebt in je persoonlijke financiën. Dit geeft je veel meer tijd om te besteden aan de leuke dingen in het leven, zoals een filmpje pakken op een regenachtige zondag in plaats van budgetteren tot je een ons weegt op je regenachtige zondag. Als minder stressen een van je goede voornemens was voor het nieuwe jaar, begin dan met het downloaden van de Bittiq-app. Opgeruimde financiën zorgen voor een opgeruimd hoofd.

 

Stap over op overstappen

Daarnaast is er de functionaliteit waarbij je kunt overstappen van abonnement vanuit de app. De Bittiq-app scant je vaste lasten, zoekt naar betere deals en geeft je vervolgens de optie: blijven, overstappen of opzeggen. Handig voor degene die al jaren het idee hebben dat ze teveel betalen aan gas, water en elektriciteit. We kunnen het niet vaak genoeg benadrukken, maar overstappen loont.

Share This