Het einde van het jaar nadert. Dat betekent dat de dagen korter worden, dat die lieve goede Sint naar Nederland komt én dat we weer massaal mogen switchen van zorgverzekering. Je wilt natuurlijk niet het hele nieuwe jaar lang te veel betalen voor je zorg, dus je speurt het hele internet af om zoveel mogelijk te besparen. Toch?

 

Overstappen loont

De kans is groot dat je dat in de afgelopen jaren niet hebt gedaan. Uit onderzoek is gebleken dat bijna de helft van de Nederlanders al 10 jaar of langer bij dezelfde zorgverzekeraar zit. Eind 2016 stapte maar zo’n 10% van de mensen over.

Hetzelfde geldt voor energiecontracten, telefonie, internet en nog veel meer zaken waar je een abonnement op afsluit. Veel mensen denken dat overstappen veel gedoe is of zijn gewoon tevreden met hun huidige leveranciers. Maar overstappen loont. Ook als je tevreden bent met wat je hebt. Je kunt er veel geld mee besparen.

 

‘You snooze, you lose’

Vrij vertaald: Als je niet oplet, mis je de boot. Dit Engelse gezegde slaat de spijker op zijn kop. Vaak sluit je namelijk een meerjarig abonnement af met een welkomstkorting of geschenk. Zodra de verbintenis verloopt, vervalt de korting en ga je ineens veel meer betalen. Hoe kun je dit nou voorkomen en hoe krijg je de beste deal om zo veel geld mogelijk te besparen?

Bij veel diensten waarvoor je een abonnement moet afsluiten, kun je al een aantal maanden voor het aflopen van het contract verlengen of overstappen. Bijvoorbeeld bij telefoonproviders. Daar kan dat meestal 3 tot 6 maanden van tevoren. Zet dus bij het afsluiten van een abonnement – met een dikke rode stift – een kruis op je kalender wanneer je mag overstappen. En wees niet bang, de meeste providers en leveranciers regelen kosteloos de overstap voor je. Dan komt de volgende stap; besparen!

 

Geld besparen: vergelijken, vergelijken en nog eens vergelijken

Waar doe je dat? Er zijn talloze vergelijkingssites die je kunnen helpen. Ook deze moet je vergelijken omdat ze apart van elkaar vaak andere aanbiedingen hebben. Waarschijnlijk ken je de meeste al door talloze reclames, maar kijk er toch maar eens naar!

 

Independer.nl: Verzekeringen en energie
Geld.nl: Verzekeringen en bankproducten (leningen, spaar- en betaalrekeningen etc.)
Hoyhoy.nl: Verzekeringen, energie en leningen
Internetvergelijk.nl: Internet, tv en vaste telefonie
Internetten.nl: Internet, tv en vaste telefonie
Mobiel.nl: Mobiele telefonie
Belsimpel.nl: Mobiele telefonie
Gsmweb.nl: Mobiele telefonie
Consumentenbond.nl: Verzekeringen, energie, internet & tv, vaste telefonie en mobiele telefonie

n.b. Dit bericht is 100% onafhankelijk. Wij hebben geen banden of afspraken met bovenstaande vergelijkers. Het enige wat wij willen is dat jij snel en simpel geld bespaart :-).

 

Dit kost je misschien een uurtje per abonnement, maar als je er op jaarbasis honderden euro’s mee kan besparen is het zeker de moeite waard. Want zeg nou zelf; zo’n hoog uurloon slaat toch niemand af?

Nog één laatste tip: binnenkort komt de Bittiq-app uit. Zij zorgen ervoor dat je zelfs geen uur meer hoeft te besteden aan het vergelijken, maar vijf minuten! Dat vervelende uitzoekwerk voor de beste overstap wordt dan voor jou gedaan.

Share This