Selecteer een pagina

Bittiq wil jullie graag bedanken! Waarom? We zijn de afgelopen tijd met velen van jullie in gesprek gegaan over het regelen van geldzaken en hebben ontzettend veel goede input gekregen. Op basis van jullie input hebben we hard gewerkt aan een nieuwe feature. Vandaag presenteert Bittiq daarom trots de nieuwe feature die mensen gaat helpen beter voor ‘morgen’ te plannen: de vrije ruimte.

Wat vertelden jullie ons?

Misschien komt de volgende routine je bekend voor: eens in de zoveel dagen check je het saldo van je rekeningen. In je hoofd ga je na of dit aan je verwachting voldoet. Ter controle kijk je in je transacties welke vaste lasten er al zijn afgeschreven en open je de Kijk Vooruit functie van je bank app. Met een vooruitziende blik maak je een mentale berekening hoeveel geld je op alle rekeningen moet hebben staan of hoeveel je ongeveer kan gaan sparen.

Of je nou gemakkelijk rondkomt óf op de kleintjes moet letten, iedereen die we spraken was mentaal wel eens bezig met vragen zoals “hoeveel kan ik deze maand opzij zetten?”, “zijn al mijn vaste lasten al betaald?” of “staat er op elke rekening genoeg saldo?”.

Van input naar feature

Wij concludeerden dat al deze vragen uiteindelijk allemaal neerkwamen op één getal. Namelijk hoeveel saldo elke rekening nog overheeft nadat alle vaste lasten zijn afgeschreven en het spaargeld opzij is gelegd. Hieruit ontstond: de vrije ruimte feature!

De vrije ruimte geeft mensen het inzicht welke vaste lasten zijn betaald, welke er nog aankomen en wat dit betekent voor de ruimte die je nog vrij hebt. Daarnaast zie je meteen hoeveel spaargeld je al apart hebt gezet. Zo krijgen mensen het inzicht in één oogopslag dat ze nu handmatig berekenen op basis van het saldo.

Nog héél even geduld

De feature is in nog even in ontwikkeling en zal binnenkort in de app verschijnen! Hieronder geven we alvast een voorproefje van één van de nieuwe schermen.

Wil jij trouwens met ons meedenken en voortaan één van de eerste zijn die de nieuwe features uitprobeert? Meld je dan hier aan voor het Bittiq panel en draag bij aan de ontwikkeling van de app!

Lees ook onze andere blogs voor interessante onderzoeken of handige tips.

Share This